Under ser du de ulike bøkene om artrose

Jo mer du vet om artrose, jo lettere er det å vite hvordan du kan minske plagene.

Se alle bøkene om artrose her:

Kneartrose - alt du trenger å vite (kommer i 2025)

Forhåndsbestilling snart tilgjengelig!

I denne boken lærer du om hva kneartrose er og om de mest effektive behandlingene. Boken er for deg som selv har artrose i kne, men passer også for helsepersonell som ønsker å vite mer om leddsykdommen, samt om anbefalt behandling.

Artrose i hofte (kommer)

Mer informasjon om boken kommer.

Artrose i hånd og fingre (kommer)

Her kommer det mer informasjon om boken etter hvert.

Om forfatterne

Bøkene er skrevet og illustrert av fysioterapeutene Gudmund Grønhaug og Elisabeth Andersen.

Begge er lidenskapelig opptatt av å hjelpe personer med artrose til å få riktig behandling og bedre liv med leddsykdommen. Sammen har de skrevet boken om artrose i kne som publiseres i løpet av vinteren 2025. Planen er å publisere bøker om artrose i hofte, hender, rygg, skulder, føtter, ankel og nakke etter hvert.

Elisabeth Andersen

Fysioterapeut og grunnlegger av Helsefysio

Elisabeth (32 år) jobbet klinisk som fysioterapeut i over 8 år, og har bred erfaring med artrosepasienter.

Når korona kom til Norge, lagde hun også et nettkurs (Helsefysios Artroseskole) for artrosepasienter, for å kunne tilby behandling over nett, slik at pasientene ikke trengte å gå til klinikken for å få hjelp.

Siden har hun også laget en medlemsportal (ArtroseKlubben), som hjelper folk med artrose til å trene riktig.

Ellers deler hun tips og råd for personer med artrose på sosiale medier, ved siden av å jobbe som fysioterapeut på klinikk.

Elisabeth er snart ferdig med sin mastergrad i psykisk helse.

Gudmund Grønhaug

Fysioterapeut, PhD

Gudmund (51 år) startet å interessere seg for artrose mens han studerte til Fysioterapeut i 2003. Han skrev en mastergrad om artrose, der han så på betydningen av styrke i hofta for utvikling av artrose i kneet.

Etter mastergraden jobbet Gudmund noen år på Nasjonal kompetansetjeneste for reumatologisk rehabilitering, Norges fremste miljø for forskning på artrose. Her forsket han blant annet på kvalitet på arrosebehandlingen i primærhelsetjenesten.

Gudmund har senere jobbet med forskning på kommunikasjon i helsetjenesten for å fremme god behandling, kronisk smerte og sykefravær. Gudmund har en doktorgrad om belastningsskader og har tidligere skrevet to bøker om trening og skadeforebygging i klatring.